Ieplāno brīvdienas Ventspilī un apciemo jauno zinātnes centru VIZIUM!

Ieplāno brīvdienas Ventspilī un apciemo jauno zinātnes centru VIZIUM!

Ieplāno brīvdienas Ventspilī un apciemo jauno zinātnes centru VIZIUM!

Jau no 18. jūnija Ventspilī būs atvērts unikāls zinātnes centrs VIZIUM, kur ar vairāk nekā 80 interaktīviem un izglītojošiem eksponātiem septiņās tehnoloģijām un dabaszinātnēm veltītajās galerijās varēs iepazīt STEM pasauli. VIZIUM būs lieliski piemērota vieta brīvā laika pavadīšanai visai ģimenei un piedzīvojumiem bagāts skolēnu ekskursiju galamērķis, kurā kopā iegūt gan jaunas zināšanas, gan neaizmirstamas emocijas visa gada garumā!

VIZIUM apmeklētājiem būs iespēja nokļūt nākotnes pilsētā, kur ar tehnoloģiju palīdzību ikviens varēs izaicināt sevi un pārbaudīt gan savus spēkus un fizisko izturību, gan zināšanas ģeogrāfijā un pasaules vēsturē, kā arī uzzināt par Latvijas dabu, cilvēka emocijām un ķermeni.

VIZIUM varēs ne tikai izzināt, bet arī piedzīvot un izjust visdažādākās emocijas. Zinātnes centra eksponāti ļaus apmeklētājiem iejusties futbolista, šāvēja un snovbordista lomā, izjust zemestrīces spēku, izkļūt no virtuāla labirinta, pielaikot virtuālos tautu tērpus, izbraukt pa amerikāņu kalniņiem un ne tikai! Zinātnes centrā ir padomāts arī par mazākajiem apmeklētājiem, šeit pirmsskolas vecuma bērniem būs iespēja kārtīgi parotaļāties ūdens piedzīvojumu pasaules atrakcijā, spēlēt vienu no bērnības rotaļu klasikām - veikalu, un iejusties mazo būvnieku lomā!

Savukārt pēc aktīvas rosības eksponātu zālē, zinātnes centra apmeklētājiem būs iespēja ieturēt arī gardu maltīti zinātnes centra kafejnīcā un uzkāpt uz 30 metru augstās VIZIUM skatu platformas, no kuras paveras iespaidīga Ventspils ainava.

Zinātnes centra mērķis ir parādīt, ka zinātne var būt aizraujoša un interesanta, bet izklaide var būt izzinoša. VIZIUM eksponāti izklaidējošā veidā izglītos par STEM jomu, tādējādi vairojot labāku izpratni par skolā apgūstamiem mācību priekšmetiem un veicinot jauniešu interesi saistīt nākotnes profesijas izvēli ar zinātni, tehnoloģijām, inženieriju un matemātiku. Sasaistē ar eksponātiem izveidotas arī mācību programmas, aizraujošas tehniski radošās darbnīcas un zinātnes šovi, kas piešķirs zinātnes centra apmeklējumam papildus vērtību.

Arī modernās arhitektūras cienītājiem un mirkļu tvērējiem ir vērts atbraukt aplūkot VIZIUM. Zinātnes centra ēkas arhitektūra un fasādes tumši zeltainais mirdzums piesaista ikviena garāmgājēja uzmanību, bet ēkas lepnums ir foajē grīda, kas ir veidota kā pasaules karte 365m2 platībā no vairāk nekā 600 000 Murano stikla flīžu gabaliņiem. Kartes izklājums ir izveidots tā, lai tās centrā būtu Latvija, Ventspils. Uz tikšanos Ventspils zinātnes centrā VIZIUM!