VIZIUM - vieta, kur tehnoloģijas māca, iedvesmo un iepriecina

Ar bagātīgu svētku programmu tiks atzīmēta Ventspils zinātnes centra VIZIUM 1. gada jubileja

Apritējis gads, kopš Ventspils zinātnes centrs VIZIUM vēris durvis saviem apmeklētājiem, tāpēc 18. jūnijā ikviens tiek aicināts uz svētku kūku, kuras sastāvdaļas būs mūzika, tehnoloģijas, zinātne, atrakcijas, radošās darbnīcas, spēles, maģija un ne tikai! Pie kārtīgām dzimšanas dienas svinībām piederas arī dāvanas, tāpēc muzikālu dāvanu svētku viesiem pasniegs mūzikas grupa “Citi zēni”!

Ventspils zinātnes centrs VIZIUM 18. jūnijā plkst. 11:00 – 15:00 aicina pilsētas iedzīvotājus un viesus uz 1. VIZIUM digitālajiem svētkiem, piedāvājot bagātīgu svētku programmu ar dažādām radošām, izzinošām, atraktīvām un jautrām aktivitātēm, kas priecēs gan lielus, gan mazus apmeklētājus. VIZIUM digitālie svētki norisināsies pie zinātnes centra ēkas un visas aktivitātes būs bez maksas!

VIZIUM digitālo svētku apmeklētājiem tiks piedāvātas zinātnes centra VIZIUM radošās tehnoloģiju darbnīcas, kurās būs iespēja piedalīties robotu, Lego, kasešu lentas tīšanas un pašu izveidotu laivu sacensībās, kā arī darboties ūdens virsmas spraiguma un elektrības darbnīcās. Savukārt Jauno fiziķu skola ar dažādiem paraugdemonstrējumiem parādīs, ka fizika nemaz nav sarežģīta, bet var būt gana interesenta. Retro datorspēles ļaus vecākiem atgriezties bērnībā un parādīt bērniem, kas ir Super Mario, bet Pogo Stick atrakcijā būs iespēja pārbaudīt, kuram ģimenes loceklim ir vislabākā līdzsvara izjūta. Par jautriem mirkļiem parūpēsies arī atrakcija “Pielīpi” un 3 dimensiju šūpoles, kas sagriezīs viesu pasauli kājām gaisā! Tāpat VIZIUM aicina apmeklētājus pielikt savu roku lielformāta svētku kūkas veidošanā un uzkāpt uz VIZIUM terases, kur būs iespēja pavadīt laiku spēlējot lielformāta spēles, kā arī atmodināt savu muzikālo pusi Bungu darbnīcā. Nav aizmirsts arī par pašiem mazākajiem svētku apmeklētājiem, kuriem būs pieejama “Mazo ķiparu zona” un sejiņu apgleznošana. Gan lieli, gan mazi pasākuma dalībnieki varēs izjust adrenalīnu Lāzertaga spēlē, bet smaidu jaunāko apmeklētāju sejās noteikti izraisīs arī piepūšamās atrakcijas “Minecraft” un “Robots”.

Tāpat svētku apmeklētājiem tiks piedāvāta daudzveidīga skatuves programma. Pēc svinīgas Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Jāņa Vītoliņa uzrunas ar enerģisku priekšnesumu svētkus atklās deju skola “KSENIA PATOKINA DANCE”. Savukārt ar zinātnes, ķīmijas un fizikas eksperimentiem pārsteigs “Laboratorium”, pēc kura pie VIZIUM svētku viesiem ieradīsies pats Transformers, kurš priecēs gan lielus, gan mazus ar deju un dziesmām! Maģiskus burvju trikus uzburs iluzionists Magic Weiss, bet, kā svētku ķirsītis uz VIZIUM dzimšanas dienas kūkas – grupas “Citi zēni” koncerts! Visas dienas garumā uz skatuves par pozitīvi muzikālu noformējumu parūpēsies DJ Toms Grēviņš.

Tik bagātīgas svētku programmas izbaudīšana prasīs daudz enerģijas, tāpēc pasākuma laikā būs iespēja iegādāties arī dažādus našķus!

Visas aktivitātes, kas norisināsies pie zinātnes centra, būs bez maksas, bet apmeklēt zinātnes centra ekspozīciju iespējams, iegādājoties ieejas biļetes zinātnes centra kasē vai mājas lapā. Zinātnes centra ekspozīcijas zālē vienlaicīgi var uzturēties ierobežots apmeklētāju skaits, tiklīdz tas tiek sasniegts, biļešu tirdzniecība uz laiku tiek pārtraukta. Aicinām apmeklētājus būt saprotošiem, kā arī iegādāties biļetes iepriekš mājas lapā, tādējādi rezervējot sev apmeklējuma laiku! 18. jūnijā kasē iegādātajām ieejas biļetēm tiks piemērota 10% svētku atlaide! Atlaides nesummējas.

Sliktu laikapstākļu gadījumā svētku norise un piedāvātās aktivitātes var tikt mainītas.

Seko VIZIUM sociālajos tīkos un uzzini pirmais! Facebook, Instagram, TikTok @viziumventspils.

Informējam, ka Ventspils Digitālā centra rīkoto publisko pasākumu laikā informācijas atklātības nodrošināšanai un ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem, publicitātei, mārketingam un intervijām, var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Ventspils Digitālā centra un Ventspils zinātnes centra VIZIUM mājaslapā, sociālajos tīklos, kā arī drukātajos izdevumos.

Aktivitāte tiek īstenota Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” ietvaros.